Home

Nieuws 261 x bekeken

Franse minister wil geen diermeel als veevoer

Parijs – ’’Zolang ik minister van landbouw ben, zal het gebruik van beender- en diermeel als veevoer niet opnieuw worden toegestaan. Ik denk dan vooral aan de 200 mensen die zijn overleden door BSE en aan de nu al maandenlange problemen bij pogingen om dergelijk diermeel te traceren.

Niemand kan me zwart op wit geven dat er geen enkel probleem met de voedselveiligheid zal ontstaan,” aldus de Franse minister Bruno Le Maire.

De Franse vleesorganisatie SNIV-Sncp is het volledig met de bewindsman eens. ’’In ons land wil niemand de herintroductie van beender- en diermeel.” De organisatie verduidelijkt dat het hierbij gaat om dierlijke afvalproducten die volgens de Europese regels een risico vormen voor de volksgezondheid en die door verbranding vernietigd moeten worden. Aan de andere kant is de boerenbond FNSEA wel voorstander van de eventuele herinvoering van dergelijke soorten voer.

De discussie is in Frankrijk opgelaaid door een voorlopig advies van de nationale raad voor de voeding Cna aan de regering waarin de raad verklaart in principe niet tegen de herinvoering van beender- en diermeel te zijn. De raad denkt dat dat eerst zou kunnen in de viskwekerij, in een later stadium gevolgd door varkens- en pluimveehouderijen. De Cna zal in september haar definitieve advies uitbrengen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.