Home

Nieuws 220 x bekeken

Epe mag door overlast zwijnen afschieten

Epe - Wilde zwijnen mogen ten noordwesten van Epe afgeschoten worden.

Het dorp kampt met overlast van zwijnen die zelfs tot in het centrum doordringen op zoek naar voedsel, meldde waarnemend burgemeester Hans van der Hoeve vandaag.

Natuurwetgeving verbiedt het afschieten van deze beesten tussen maart en juli, maar de provincie Gelderland maakt voor Epe een uitzondering. Naar schatting tientallen zwijnen houden zich op aan de rand van het dorp op de Veluwe.

Epe kampt vaker met zwijnen, maar de overlast is nu groter dan normaal. De gemeente kreeg tientallen meldingen van burgers die zich zorgen maken. "Enkele honden zijn aangevallen, gazons zijn omgewroet'', aldus Van der Hoeve. Het college overweegt het bijvoeren te gaan verbieden. Bijvoeren lokt de zwijnen juist verder het dorp in. Inwoners worden gewaarschuwd afstand te houden van de beesten.

Of registreer je om te kunnen reageren.