Home

Nieuws 253 x bekeken

Einde aan krap Duits slachtvee-aanbod door ruwvoertekort

Bonn - Het aanbod aan slachtkoeien en vleesvee in Duitsland neemt over enkele weken mogelijk toe door een gebrek aan ruwvoer als gevolg van de droogte.

Die ontwikkeling voorziet landbouwmarktbureau AMI. ”De ruwvoergroei is in de meeste regio’s zo mager, dat vele veehouders de komende twee tot drie weken moeten beslissen of ze hun veestapels zullen reduceren. Daarbij gaat het ondanks de hoge melkprijzen zowel om melkkoeien als vleesrunderen,” zegt AMI-analiste Diana Schaack.

Tot dusver is het aanbod aan slachtvee door de positieve melkprijsontwikkeling onveranderd krap. De prijzen bereiken volgens Schaack een ’nog niet eerder gezien’ niveau van 2,90 euro per kilo. Het prijsverschil tussen biologische koeien (3 euro per kilo geslacht gewicht) en gangbare neemt wel af.

Of registreer je om te kunnen reageren.