Home

Nieuws 177 x bekeken

’Ehec-sporen richting Bienenbüttel nemen toe’

Hannover – Steeds meer sporen leiden naar het bedrijf in Bienenbüttel als bron van de Ehec-epidemie.

Dat vindt de Nedersaksische landbouwminister Gert Lindemann, nadat duidelijk is geworden dat nog een derde medewerker op het bedrijf ziek is geweest van een besmetting met Ehec. Dat was volgens Lindemann nog niet eerder bekend.

Tevens worden twee Ehec-gevallen in de Landkreis Cuxhaven in verband gebracht met taugé uit Bienenbüttel.

Desondanks staat nog steeds niet 100 procent vast dat dit bedrijf de bron is. Het onderzoek wordt voortgezet, inmiddels ook door het Bundesinstitut für Risikobewertung dat vijfhonderd monsters uit Bienenbüttel gaat analyseren, bovenop de analyses waarmee de Nedersaksische instanties zelf al bezig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.