Home

Nieuws 229 x bekeken

Ehec eist 36e leven

Berlijn - De agressieve Ehec-bacterie in kiemgroente heeft maandag een 36ste leven geëist.

Een oudere vrouw in Hamburg is overleden aan de gevolgen van een besmetting, zo maakte de Duitse deelstaat maandag bekend. De sterfgevallen vonden alle plaats in Duitsland, behalve een Zweedse vrouw die in Duitsland op bezoek was geweest.

Het nationale gezondheidscentrum Robert Koch Instituut stelde maandag dat het aantal nieuwe besmettingen afneemt. Tot dusver zijn 3.228 mensen ziek geworden. Daarvan hebben 781 mensen de nierkwaal HUS opgelopen. Van hen is 69 procent vrouw.

"De situatie lijkt onder controle te zijn", verklaarde EU-commissaris John Dalli maandag bij een bijeenkomst op Malta. "Maar dat betekent niet dat er geen nieuwe gevallen opduiken, want er is een incubatietijd."

Of registreer je om te kunnen reageren.