Home

Nieuws 209 x bekeken

Eerste Dahlia op bloemenkeuring

Lisse – De tijd voor zomerbloeiende bolgewassen breekt aan. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse is dus sprake van een overgangsperiode.

Met deze week de eerste dahlia’s, die werden ingebracht door Arie C. Koot. Op de bloemenveilingen worden dahlia’s in toenemende mate aangevoerd en werd vorige week een gemiddelde prijs van € 0,24 cent gerealiseerd. Koot showt in de keuringszaal goede kwaliteit van Dahlia ‘Deveril’. Een zalmkleurige cultivar, een stevige bloem en lang op de vaas houdbaar.

In de tuin bewijst de Dahlia in het algemeen nog langer de aantrekkelijkheid, want vele cultivars bloeien een zomer lang. In de keuringszaal ook lelies, zoals de nieuwe Lilium 02.10.000-671 van Marklily. Een forse donkerrode lelie, met grote en opstaande knoppen, hetgeen voor het transport uitermate belangrijk is. C. Steenvoorden toont de spierwitte Lilium longiflorum ‘Bright Tower’. En ‘potige’ lelie met minimaal vijf grote bloemen op de steel. Goed van stand en een fris groen gewas.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.