Home

Nieuws 155 x bekeken

Eén op drie Belgen at minder groente door Ehec

Gent - Uit een onderzoek van de Universiteit Gent en Belgische kranten blijkt dat een derde van de Belgische respondenten minder groente en fruit at na berichten over Ehec.

Bijna alle respondenten gaven aan de groente beter te wassen door de berichtgeving. Circa twee derde van de ondervraagden zegt ongerust te zijn. Iets minder deelnemers schatten het risico op besmetting hoog in. Daarnaast is 56 procent wantrouwig, reageert één op de vijf boos op het nieuws en één op drie angstig. Vrouwen maakten zich meer zorgen dan mannen over een mogelijke besmetting. Zij gaven vaker dan mannen aan hun groenten en fruit beter te wassen en zijn meer geneigd kennissen op de hoogte te brengen. Respondenten jonger dan 35 voelden zich ook angstiger dan oudere, blijkt uit het onderzoek.

Het onderzoek, waarover Vilt publiceert, werd uitgevoerd in het kader van het Europees project Veg-i-Trade, waaraan 23 internationale partners meewerken. Het onderzoeksproject handelt rond virussen en bacteriën, schimmeltoxines en residuen van pesticiden op verse groenten en fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.