Home

Nieuws 61 x bekeken 1 reactie

E.coli op Belgisch rundvlees

Brussel – Op karkassen van in België geslachte runderen zijn sporen van twee verschillende typen E.coli gevonden.

Het gaat om de diarreeveroorzakende E.coli’s O103 en E. coli O157.

De Belgische autoriteiten hebben de gevonden besmetting gemeld aan de Europese Commissie. Het vlees is op de Belgische en de Franse markt afgezet.

In Italiaanse hertensalami, waarin Poolse ingrediënten zijn verwerkt, is een diarreeveroorzakende E.coli gevonden. De salami is via Nederland uitgevoerd naar Oostenrijk en Singapore. De besmetting is in Oostenrijk ontdekt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Volgens de informatie die het FAVV vandaag gekregen heeft via een direct contact
    met de Franse autoriteiten is het vlees dat vermoedelijk verantwoordelijk is voor de
    voedselvergiftigingen van de kinderen in het Noorden van Frankrijk geproduceerd op
    11 mei, niet afkomstig uit België en werden er ook geen hamburgers naar België
    uitgevoerd.
    De loten van de betrokken productiedag, 11 mei 2011, en ook deze van dag
    voordien en van de dag erna werden trouwens in Frankrijk geblokkeerd en analyses
    zijn lopende.
    Contactpersoon voor de Nederlandstalige pers: Lieve Busschots 0477 59 83 93
    Contactpersoon voor de Franstalige pers: Pierre Cassart 0477 69 35 65
    (bron : http://www.favv.be/persberichten/_documents/2011-06-16_intoxication-lille_nl.pdf )

Of registreer je om te kunnen reageren.