Home

Nieuws 177 x bekeken

EU-steunpakket Ehec-schade mogelijk niet voor handel

Den Haag – Het Europese steunpakket van 210 miljoen euro lijkt niet bestemd voor handelsbedrijven.

Dat concludeert handelskoepel Frugi Venta op basis van correspondentie van de Europese Commissie en berichten in de media. De handelskoepel pleit daarom nu bij de nationale overheid voor compensatie voor geleden schade door de Ehec-affaire. Die werd eerder becijferd op 30 miljoen euro per week. Een handelsbedrijf dat puur op Duitsland levert, meldt een omzetdaling van 60 procent en een daling van de waarde van de voorraad.

Frugi Venta heeft woensdag Tweede Kamerfracties benaderd voor Nederlandse steunmaatregelen voor de handel. Donderdag heeft een spoeddebat over Ehec plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.