Home

Nieuws 174 x bekeken

Duitsers vinden EHEC-spoor op komkommer

Maagdenburg – Onderzoekers hebben op komkommerresten in een vuilnisbak in het Duitse Maagdenburg de ziekmakende EHEC-bacterie gevonden. Dat meldde de woordvoerder van ministerie van Volksgezondheid van de deelstaat Saksen-Anhalt woensdag.

Hoe de bacterie op de komkommer in het afval terechtkwam, is onduidelijk. De vuilnisbak is van een familie die besmet was met de bacterie. De komkommerresten lagen al minstens anderhalve week in de bak. Volgens de autoriteiten is meer onderzoek nodig om vast te stellen of de komkommer de bron van de EHEC-bacterie was.

De centraal gelegen deelstaat Saksen-Anhalt, waarin Maagdenburg ligt, is niet de plek waar de EHEC-bacterie het hardst heeft toegeslagen. Tot nu toe zijn in de deelstaat 32 besmettingen met de EHEC-bacterie vastgesteld. In totaal zijn in Duitsland meer dan 1500 mensen ziek geworden. De Noord-Duitse stad Hamburg is het zwaarst getroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.