Home

Nieuws 168 x bekeken

Deel van Groot-Brittannië tot droogtegebied verklaard

Londen – Het Britse ministerie voor plattelandszaken en milieu Defra heeft East-Anglia, een belangrijk graangebied in Oost-Engeland, officieel tot droogtegebied verklaard. Dat betekent dat het milieu agentschap er beperkingen op het waterverbruik af mag kondigen.

Minister Spelman verwacht voorlopig niet dat die beperkingen van ernstige aard zullen zijn. Defra deelt echter wel mee ’dat sommige gewassen al onomkeerbare gevolgen hebben ondervonden’. Het ministerie verwacht dat voor andere, aangrenzende gebieden op korte termijn ook dergelijke aanwijzingen kunnen volgen. ’’De recente regenval hier en daar heeft niet veel verbetering gebracht in de situatie,” aldus Defra.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.