Home

Nieuws 182 x bekeken

DBV eist wetgeving tegen areaalverlies

Berlijn – Het Deutsche Bauernverband (DBV) eist wetgeving ter bescherming van het landbouwareaal tegen het gebruik daarvan voor woningbouw en infrastructuur.

Het DBV hoopt gehoor te vinden voor deze eis tegen de achtergrond van de slechte oogstverwachtingen. ”Dat kan eraan bijdragen dat we de maatschappij wakker schudden.”

De eis zal naar voren worden gebracht op 30 juni en 1 juli tijdens de Bauerntag, het jaarlijkse zomercongres van de federatie, in Koblenz. De Bauerntag wordt dit jaar onder andere bijgewoond door bondskanselier Merkel, naast een hele serie andere toppolitici. DBV-bestuurstopman Gerd Sonnleitner: ”Alle politieke verzekeringen om het areaalverlies effectief te beperken bleken tot dusver ijdel en hol gepraat. Sinds 1992 is in Duitsland als gevolg van woningbouw en verkeersmaatregelen 800.000 hectare verloren gegaan. Het is daarom de hoogste tijd voor een beschermend programma voor landbouwareaal.”

Of registreer je om te kunnen reageren.