Home

Nieuws 267 x bekeken

Cosun verkoopt C5 Yeast Company

Breda – Cosun verkoopt C5 Yeast Company aan DSM. C5 Yeast Company maakte deel uit van Nedalco, de alcoholproducent die eerder dit jaar door Cosun is verkocht aan graanverwerker Cargill.

Volgens Cosun heeft C5 Yeast Company een positie opgebouwd in de productie van tweede generatie bio-ethanol. ”Het bedrijf heeft giststammen ontwikkeld die C5 suikers zoals xylose en arabinose effectief kunnen omzetten.”

Volgens directievoorzitter Robert Smith van Cosun loopt de onderneming voorop met kennis over het vergisten van C5 suikers. ”Het bedrijf zal de positie van DSM in deze markt aanmerkelijk kunnen versterken. Mede hierdoor zien wij veel mogelijkheden voor verdere ontplooiing van C5 Yeast Company onder de vleugels van DSM.”

Cosun verkoopt C5 Yeast Company om zich te concentreren op de kernactiviteiten in het grootschalig en efficiënt verwerken van agrarische grondstoffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.