Home

Nieuws 164 x bekeken

China open voor Brits varkensvlees

Londen – De Britse varkenssector mag varkensvlees en daarvan gemaakte producten gaan verkopen aan China. Na jaren voorbereidingen en onderhandelingen hebben de Chinese autoriteiten formeel toestemming verleend.

Dat is meegedeeld in het kader van een bezoek van de Chinese premier aan Groot-Brittannië. China heeft na een reeks controles zes Britse vleesbedrijven geaccrediteerd.

Voorzitter Stewart Houston van het varkensschap BPEX, die zelf enkele malen naar China is geweest: “Prachtig nieuws, hier hebben we al jaren aan gewerkt. De vraag naar varkensvlees en aanverwante producten is momenteel torenhoog in China. Dit biedt een fantastische mogelijkheid voor rendementsverbetering, door alle delen van het varken te verkopen. Dat komt hoogst gelegen omdat de varkensprijzen in ons land nog steeds onder de productieprijzen liggen.’’

Sommige producten zijn in eigen land niet of nauwelijks te verkopen maar leveren in China een goede prijs op. BPEX noemt dat consequent ‘het vijfde kwart’ van het dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.