Home

Nieuws 205 x bekeken

CDA wil alleen kraanwater in Kamer

Den Haag - Het CDA wil dat er in de Tweede Kamer alleen nog maar kraanwater wordt geserveerd.

Interessante watertjes in flesjes uit diverse landen zijn niet alleen overbodig, maar 650 keer milieu-onvriendelijker en 350 keer duurder dan het o zo deugdelijke product van de Haagse Duinwaterleiding.

Dat stelde het scheidende Kamerlid Gerda Verburg. Voor wie dat wil, kunnen daar best bubbels aan worden toegevoegd, aldus Verburg. Wordt de motie aangenomen, dan is het kraanwater voor de Kamer een soort nalatenschap van Verburg aan het parlement en zijn ondersteuning. Het CDA-lid neemt deze week afscheid van de Tweede Kamer.

Verburg diende een heuse motie over het water in. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet liet zich er niet over uit en laat het oordeel geheel over aan de Kamer. Op een later tijdstip zal er worden gestemd over Verburgs kraanwatermotie.

Of registreer je om te kunnen reageren.