Home

Nieuws 282 x bekeken 4 reacties

CDA wil afstel van extra eisen dieseltanks

Den Haag - Het CDA wil geen extra eisen voor dieseltanks op agrarische bedrijven.

Dat blijkt tijdens het debat over de nieuwe milieuregelgeving die wordt opgenomen in het activiteitenbesluit. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelde de extra milieu-eisen voor dieseltanks op agrarische bedrijven uit naar 2015. "Volgens ons zijn de extra milieumaatregelen voor dieseltanks op agrarische bedrijven helemaal niet nodig. De tanks die voldoen aan de huidige eisen zijn goed en de extra maatregelen leiden ertoe dat alle boeren een nieuwe tank moeten aanschaffen. Dat is niet nodig", vindt CDA-kamerlid Ger Koopmans.

Staatssecretaris Joop Atsma van milieu zegt bij zijn besluit te blijven en de afspraken die met LTO zijn gemaakt over uitstel van de regels tot 2015 te willen handhaven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer cor.

  Koopmans reactie is twee jaar te laat,vele honderden boeren hebben al een nieuwe tank aangeschafd .Dat moest tot twee maanden geleden voor 1 juli gebeuren, dus kamervragen zijn voor vele boeren mosterd na de maaltijd.

 • no-profile-image

  Welnee joh, voor ons en vele anderen is het nog niet te laat. Je moet je niet zo snel wind inde broek laten jagen en direkt een (veel te dure en overbodige) tank aan te schaffen. Dat kan altijd nog. Bravo Ger, jij staat tenminste wat dichter bij de praktijk, die tank van ons nog nieuw, wel in een ov erdekte lekbak, maar niet dubbewandig

 • no-profile-image

  de boerin

  dit is echt weer een regelkeverplaag, heb je een zgan overdekte tank in een lekbak staan, moet het weer anders.
  t schijnt dat als we die binnen in de open loods zetten dat het dan weer wel goed is? mijn gbv zegt dat in de buitenlucht vanwege brandgevaar toch écht veiliger is.

 • no-profile-image

  Als je de tank binnen zet, moet je helemaal aan een reeks voorschriften voldoen, kun je volgens mij beter gewoon bij de pomp om de hoek gaan tanken, of zoiets. maar zover is het bij lange na nog niet

Of registreer je om te kunnen reageren.