Home

Nieuws 290 x bekeken

Burgerinitiatief krijgt herkansing

Doorn - Het burgerinitiatief Megastallen Nee krijgt een herkansing in de dialoog over megastallen na de in haar ogen mislukte werkbezoeken van afgelopen weekeinde.

Het burgerinitiatief zal betrokken worden bij de discussie tussen zogenoemde stakeholders in Doorn, volgende week. Het burgerinitiatief vindt dat de organisatie van de dialoog over megastallen rommelig verloopt.

Afgelopen zaterdag bleven deelnemers van het burgerinitiatef weg bij de werkbezoeken die waren georganiseerd, omdat er nauwelijks spreektijd was geregeld voor de omwonenden van de megastallen. Jeanne Stoks van het burgerinitiatief zegt dat de burgerinitiatieven de discussie al jaren geleden hebben aangezwengeld. "Dan is het toch redelijk dat wij ook worden benaderd om ons zegje te doen."

Voor de discussie zijn zogenoemde burgerpanels gevormd, die zijn samengesteld uit willekeurig geselecteerde bewoners van het buitengebied. Volgens het burgerinitiatief is het maar de vraag of die leken in staat zijn een gefundeerde mening over het onderwerp te vormen, met hun beperkte voorkennis over het onderwerp.

Of registreer je om te kunnen reageren.