Home

Nieuws 392 x bekeken

Britse wolprijzen op hoogste peil in 25 jaar

Londen – De wolprijzen liggen op het hoogste peil in 25 jaar, meldt de British Wool Marketing Board (Bwmb).Volgens de marketingorganisatie voor alle Britse wol lag de prijs afgelopen jaar twee keer zo hoog als in 2009 en drie keer zo hoog als in 2008. Op basis van de veilingen in de eerste maanden van dit jaar voorspelt de Bwmb voor dit jaar opnieuw een flink hogere gemiddelde wolprijs.

Volgens voorzitter Malcolm Corbett is de gunstige situatie vooral te danken aan een voortdurende daling van het aantal schapen in vrijwel de hele wereld. ’’Er zijn veel minder schapen dan in het verleden. We hebben gezien wat dat betekent voor de prijzen van schapen en lammeren zelf. Hetzelfde geldt voor de wol.”

Daarnaast neemt ook de vraag naar echte wol wereldwijd toe, met vooral een toenemende vraag uit China en andere opkomende landen. Corbett wijst er in dat kader op dat de wolprijs in Nieuw-Zeeland recent ’enorm omhoog is gegaan.’ ’’Het komende seizoen ziet er alleszins gunstig uit.”

Of registreer je om te kunnen reageren.