Home

Nieuws 172 x bekeken

Britse bond: koop Britse waar

Londen – De Britse National Farmers Union heeft consumenten met het oog op de Ehec-uitbraak in Duitsland nog eens op het hart gebonden toch vooral voedingswaren van eigen bodem te kopen.

Voorzitter Sarah Pettitt van de sectie tuinbouw en aardappelen: "Britse komkommers zijn wereldklasse en nu is het ’t seizoen. Kopers kunnen dus een flinke aanvoer van deze levendige, verse en makkelijk te verwerken groente in de supermarkten vinden."

"Consumenten die fruit en groente willen kopen dat is geproduceerd door goed-gekwalificeerde, sterk professionele telers op goed beheerde bedrijven die onafhankelijk worden gecontroleerd op voedselveiligheid, hygiëne en bescherming van het milieu moeten zoeken naar het Red Tractor merkje op de voeding die ze kopen. De Britse vlag daarbij bevestigt dan dat het product uit Groot-Brittannië zelf komt," gaat Pettitt verder.

Zij waarschuwt verder voor prijsdumping door telers uit andere landen die hun elders onverkoopbare waren op de Britse markt storten. ‘"We hebben met alle grote winkelbedrijven gesproken om er zeker van te blijven dat ze de Britse telers blijven steunen en een prijs betalen die de kwaliteit van het product weerspiegelt."

Of registreer je om te kunnen reageren.