Home

Nieuws 167 x bekeken

Boerenbond hoopt op snel herstel groentemarkt

Leuven – De Belgische Boerenbond hoopt dat het einde van de tuinbouwcrisis in zicht is. De hoop is daarbij gevestigd op een snel herstel van het vertrouwen van de Europese consument en dat er snel duidelijkheid is over de concrete voorwaarden waaronder groente weer naar Rusland mag, stelt de bond.

De Vlaamse groentetelers en hun Europese collega’s kreunen onder de Ehec-crisis. De Vlaamse tuinders verloren in de afgelopen weken 6 miljoen euro per week. “Laat ons nu hopen dat het vertrouwen van de Europese consument snel herstelt”, stelt Piet Vanthemsche, voorzitter van de Boerenbond. “Gezonde producten van topkwaliteit horen op het bord, niet op het veld of op een stortplaats.”

Of registreer je om te kunnen reageren.