Home

Nieuws 186 x bekeken 1 reactie

Bleker niet bezorgd over afname belangstelling duurzame stallen

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw erkent dat er een daling is bij het aantal aanvragen van subsidie voor duurzame stallen.

Hij ziet dit echter niet als een signaal of een probleem. “Er is nog steeds veel meer belangstelling dan er subsidie beschikbaar is in de regeling. Ik zal wel het verdere verloop van het aantal aanvragen voor de subsidieregeling nauwlettend in de gaten houden”, schrijft Bleker in een brief aan de Kamer.

De subsidieregeling Integraal Duurzame Stal- en Houderijsystemen is sinds 2008 één of tweemaal per jaar open gesteld. Per keer waren er tot ruim 400 aanvragen per openstelling. Dit is in januari 2011 teruggelopen naar 250 aanvragen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ik vind het niet gek dat het aantal aanvragen terugloopt, want investeringen in meerkosten dan gangbaar onder de 3 a 4 ton (subsidie 1,5 a 2 ton) komen in mijn ogen toch niet in aanmerking voor deze pot. Van openstelling januari 2011 krijgen t/m nr 44 op de lijst een subsidie. Dit is dus gemiddeld 215.909, terwijl de max. subsidiebedrag 250.000 is. Ondernemers met kleinere bedragen, die misschien kosten maken voor het aanvragen, bedenken zich wel een tweede keer!

Of registreer je om te kunnen reageren.