Home

Nieuws 196 x bekeken

'Biovergisting kan geen bron zijn van Ehec-besmet voedsel'

Freising - De Duitse biogasorganisatie Fachverband Biogas wijst een zondag via de media verspreide gedachte dat Ehec-bacteriën uit de biovergisting in de voedselketen terecht zijn gekomen van de hand.

De organisatie wappert daarvoor met onderzoeksresultaten van diverse wetenschappelijke instellingen, te weten de universiteit van Hohenheim, de Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft (LfL) en de Thüringer Landesanstalt fïr Landwirtschaft (TLL). Daaruit blijkt volgens het Fachverband Biogas dat colibacteriën in vergistingsinstallaties voor 99,9 procent worden vernietigd. "Daarom gaan wij ervan uit dat de ziektehygiënische veiligheid van vergistingsproducten uit volgens de regels draaiende biogasinstallaties is gewaarborgd."

Zondag werd door een wetenschapper de visie geuit dat de bacteriën in de restfracties achterblijven en zo via de mest in de teelt belanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.