Home

Nieuws 255 x bekeken

Bedreiging aan adres Henk Bleker beboet

Lelystad - De politierechter in Lelystad heeft maandag de 62-jarige Hendrik van E. uit Almere een boete van 600 euro opgelegd, waarvan 300 voorwaardelijk.

Van E. stuurde op 22 november vorig jaar een dreigmail naar staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw. De man was het er niet mee eens dat dieren die in het natuurgebied de Oostvaardersplassen leden onder de strenge winter, werden afgeschoten. "Als wij horen dat een gezond dier wordt afgeschoten, bent u ook aan de beurt", schreef Van E.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een geheel onvoorwaardelijke boete van 600 euro. Van E. zei dat de bewoordingen niet persoonlijk bedoeld waren. "Als het om het welzijn van dieren gaat, dan raakt mij dat over het algemeen. De volgende dag had ik echter al spijt. Een excuusbrief had bij nader inzien gunstiger uitgepakt.''

Of registreer je om te kunnen reageren.