Home

Nieuws 194 x bekeken

BUND wil E10 definitief in verdomhoekje

Berlijn - De Duitse natuur- en milieubeschermingsorganisatie BUND eist van de regering dat definitief wordt gestopt met de afzet van E10, benzine met een bio-ethanolaandeel van 10 procent.

Ten eerste vindt de organisatie dat E10 de autofabrikanten ervan afhoudt om in te zetten op de ontwikkeling van brandstofbesparende technologie en ten tweede is bio-ethanol een slechte zaak omdat het in Duitsland aan voldoende akkerbouwareaal ontbreekt voor de teelt van de daarvoor benodigde gewassen. Daarbij wijst BUND tevens op de hoogtevlucht die de tarweprijzen op de wereldmarkt het afgelopen jaar hebben gemaakt. "Dat de rijken in hun pk-bolides en luxe rijtuigen het voedsel van de armen verstoken moet ophouden," meent BUND.

E10 werd begin dit jaar ingevoerd, maar stuitte los van de bezwaren van BUND, bij voorbaat al op de onwil van de automobilist. Er was namelijk twijfel gerezen over de vraag of de motoren de omstreden brandstof wel aan kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.