Home

Nieuws 328 x bekeken

Allium kent vele verschijningsvormen

Lisse – De vormen waarin het gewas Allium zich manifesteert zijn heel uiteenlopend en wijken soms enorm af van de al dan niet grote paarse bolvormige bloemen die in de tuin en op de vaas het meest bekend zijn.

Een Allium met een geheel andere uitstraling heeft is Allium ‘Hair’ die in de keuringszaal bij de CNB in Lisse wordt getoond door A. Verschoor. Van deze soort wordt ongeveer 0,67 hectare geteeld en dat areaal is de afgelopen jaren vrijwel constant gebleven. De productie (en dus de vraag) wordt niet uitgebreid. Desalniettemin ‘deed’ deze Allium, die veelal wordt toegepast in het gemengde boeket, vorige week € 0,22 per stuk op de bloemenveiling. Deze Allium is goed winterhard en prefereert in de tuin een plekje in de zon of half schaduw.

In de keuringszaal zijn ook de meer bekende verschijningsvormen van Allium te zien, zoals de gigantische Allium ‘Globemaster’ van Gebr. Valkering en de fraaie A. ‘Twinkling Star’ van G. Turk. Een Allium met meeldraden die als sterretjes uit de bolvormige bloem steken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.