Home

Nieuws 195 x bekeken

Akkoord Canada en Zuid-Korea over rundvleesexport

Seoel – Zuid-Korea heeft een overeenkomst gesloten met Canada over de voorwaarden voor het hervatten van de import van Canadees rundvlees.

Zuid-Korea is bereid alleen vlees van dieren jonger dan 30 maanden te accepteren. Indien het Zuid-Koreaanse parlement akkoord gaat, kan Canada nog voor het einde van 2011 de lucratieve export hervatten.

Zuid-Korea verbood de import van Canadees rundvlees in 2003 nadat in Canada BSE uitbrak. Voorheen was Zuid-Korea de vierde grootste importeur van Canadees rundvlees. Canada spande een zaak aan bij de wereldhandelsorganisatie WTO. In 2007 oordeelde de diergezondheidsorganisatie WHO dat het BSE-risico in Canada beperkt is.

Na het WHO-oordeel kon Canada vrijwel weer overal naartoe exporteren. Canada heeft vanwege het akkoord met Zuid-Korea de WTO gevraagd de arbitrage stil te leggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.