Home

Nieuws 274 x bekeken

Zuid-Afrikaanse markt open voor Brits rundvlees

Londen – Zuid-Afrika heeft na vijftien jaar de markt weer opengesteld voor bepaalde soorten rundvlees en vleesafval uit Groot-Brittannië.

De openstelling is bewerkstelligd door het schap voor de rundvee- en schapenhouderij Eblex, dat er de laatste maanden in is geslaagd in meer dan dertig niet-EU landen weer toegang te krijgen voor Brits rundvlees.

”Dit komt na lange onderhandelingen met de Zuid-Afrikaanse autoriteiten en vormt een belangrijke doorbraak voor onze sector. Het betekent dat Britse rundveehouders en vleesbedrijven weer meer markten hebben om hun vleesproductie op af te stemmen en dat is iets waar ze al tijden lang op aandringen,” stelt Peter Hardwick, hoofd handelsontwikkeling bij Eblex. Mede door de activiteiten van het schap kon Groot-Brittannië afgelopen jaar voor 380 miljoen euro aan rundvlees exporteren, het hoogste niveau sinds midden jaren negentig voor de BSE-crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.