Home

Nieuws 191 x bekeken

Wijn: ratio zoek bij debat megastallen

Amsterdam – In de discussie over megastallen is de ratio totaal zoek. Dat zei Joop Wijn, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro, tijdens een bijeenkomst.

Volgens Wijn kunnen megastallen beter zijn voor het dierenwelzijn, terwijl ze tegelijkertijd kansen scheppen voor bijvoorbeeld de mestverwerking en logistieke stroomlijning. ”Het zijn vaak juist bedrijven die geschikt zijn voor de toekomst. Ik roep echt de politiek en maatschappij op meer wetenschappelijk te kijken naar dergelijke vraagstukken. Ik begrijp dat een bedrijf in een gebied inpasbaar moet zijn, maar afkeuren op omvang kan niet.”
De tijd die verloren gaat door eindeloze discussies over emoties, kost in feite geld, aldus Wijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.