Home

Nieuws 184 x bekeken

Vogelpestuitbraak weinig invloed op mesttransporten

Kootwijkerbroek – Mesthandelaars hebben weinig hinder van het gesloten 3 kilometergebied rondom het besmette pluimveebedrijf in Kootwijkerbroek.

Doorgaand transport over de A1 door het gebied is toegestaan.

Het ministerie van ELI meldt dat het vervoersverbod voor mest, drijfmest en gebruikt strooisel en het het verbod op uitrijden van mest in het gebied niet geldt voor mestsoorten anders dan pluimveemest indien het de mest afkomstig is van een bedrijf waar geen bedrijfsmatig pluimvee wordt gehouden.

Dit laatste houdt in dat bijvoorbeeld rundvee- of varkensmest dat afkomstig is van een bedrijf waar geen pluimvee aanwezig is, gewoon door het gebied vervoerd mag worden of in het gebied uitgereden mag worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.