Home

Nieuws 183 x bekeken

Visafslag wil met vissers naar tuinbouwveiling

Lauwersoog - Kopstukken in de visserijbranche zouden op studiereis moeten naar groente- en fruitorganisaties en bloemenveilingen.

Dat zegt directeur Harry Smit van visafslag Lauwersoog. Vorig jaar had Smit al eens contact met bloemenveiling FloraHolland. Hij wil dat vissers de veiling bezoeken. Smit gelooft dat de visserijsector elementen kan overnemen uit beide afzetsystemen.

De visafslag zou vandaag een belangrijke rol spelen in het conflict dat garnalenvissers hebben met afnemers. Een oproep van een lokale visserijvereniging om alles voor de klok te brengen (visafslag) en niet meer direct aan grote afnemers te leveren, lijkt niet aan te slaan. Daardoor zou de prijs voor garnalen een impuls moeten krijgen. Garnalenvissers willen hogere prijzen voor hun product, meer dan de grote afnemers willen betalen. "Er zijn wat schepen terug aan de klok, maar een aantal levert wel aan vaste afnemers. Het kan alleen werken als je al het aanbod voor de klok zet."

Of registreer je om te kunnen reageren.