Home

Nieuws 233 x bekeken

Verzet tegen Nederlandse stal in Ravels

Ravels – In Ravels in de Belgische provincie Antwerpen is grote onrust ontstaan rond de komst van een groot varkensbedrijf van de Nederlandse onderneming Bruvarko.

Het Nederlandse bedrijf doet al sinds 2008 pogingen om een varkensbedrijf te vestigen in het gehucht Eel dat bij de gemeente Ravels hoort. In Eel gaat het om een bedrijf met 5.000 varkens waartegen veel verzet is gerezen.

Ook in de Ravelse deelgemeente Poppel is verzet gerezen tegen de uitbreiding van een stal naar 8.000 varkens. Het verzet van de buurt richt zich op het in hun ogen fabrieksmatige karakter van de nieuwe stallen en de grote toename van de vervoersbewegingen die de vestiging van de nieuwe stallen tot gevolg zou hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.