Home

Nieuws 361 x bekeken

Veel variatie in keuringszaal

Lisse - De keuringszaal bij de CNB in Lisse omvat deze week een grote variatie aan bloembollen, knollen en vaste planten.

Bijzonder is de witte Elisena longipetale die is ingezonden door A. Langedijk en waarvan de bloeiwijze iets weg heeft van Lycorus. Oorspronkelijk is de naam Hymenocallis en taxonoom Johan van Scheepen van de KAVB stelt dat die naam ook gehandhaafd blijft. Het product is afkomstig uit Peru en Langedijk is de enige kweker. De bloeitijd is goed en het product is zowel in de tuin als op de vaas erg aantrekkelijk.

Cees Breed toont deze week onder andere een prachtige plant van de orchidee-achtig bloeiende Cypedium reginae met wit/paarse 'leeuwenbekjes'. Bijzonder is ook de getoonde Ledebouria casperi met kleine paarse bloemtrosjes en stevig de witte Rhodohypoxis 'Perle'.

De keuringszaal is ook deze week nog vol met vele soorten en cultivars van Hosta die zijn ingezonden door Molter B.V. De kwaliteit is perfect en een aantal planten toont nu ook de knoppen. In de komende tijd zal er dus volop bloei aan de orde zijn en te verwachten is dat Molter de planten nog even in de zaal laat staan om ook dat stadium uit en te na te tonen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.