Home

Nieuws 204 x bekeken

VN ondezoekt gevolgen kernramp voor voedsel

New York - De Verenigde Naties onderzoeken welke gevolgen de ramp met de Japanse kerncentrale Fukushima 1 heeft voor onder meer de voedselvoorziening.

Dat heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon in de nacht van vrijdag op zaterdag gezegd.
Hij zei dat de VN onderzoeken welke gevolgen het weglekken van radioactief materiaal uit de oververhitte reactoren heeft voor onder meer het milieu, de gezondheid en het voedsel. Ban wil op 22 september een conferentie over nucleaire veiligheid houden. De resultaten van het onderzoek naar de ramp in Fukushima moeten op die top aan de orde komen.
Japan werd op 11 maart getroffen een zware aardbeving en tsunami. In de kerncentrale Fukushima I vielen daarna de koelsystemen uit, waardoor veel radioactief materiaal uit de oververhitte reactoren weglekte.
De aardbeving en tsunami hebben meer dan 15.000 levens geëist. Daarnaast worden nog duizenden mensen vermist.

Of registreer je om te kunnen reageren.