Home

Nieuws 285 x bekeken

Tientallen kilo's etenswaren weggegooid

Den Haag - 10 kilo aardappelsalade, 13 kilo kip, vijftig kippasteitjes, honderd stokjes saté, 15 kilo gerookte paling, 4,5 kilo bakkeljauw en 2 kilo vers vlees zijn zaterdag tijdens Koninginnedag in de vuilnisbak gegooid op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De keuringsinstantie vond de etenswaar niet veilig voor consumptie.

De VWA heeft tien boetes uitgeschreven voor ernstige overtredingen, met bedragen tussen de 525 en 1.050 euro. Controleurs deelden 77 waarschuwingen uit, meestal omdat de etenswaren niet bij een goede temperatuur bewaard werden. Tijdens Koninginnedag zijn in verschillende plaatsen in totaal 250 kramen geïnspecteerd.

In Utrecht werd het minste aantal overtredingen geconstateerd. Dat komt volgens de VWA omdat daar op de vrijmarkt uitsluitend ondernemers met een vergunning en jarenlange ervaring staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.