Home

Nieuws 218 x bekeken

Supermarktomzet paprika fors gestegen

Zoetermeer - Supermarkten boekten in de eerste twaalf weken 20 miljoen euro omzet in paprika.

Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van 2010, zo blijkt uit onderzoek van analisten van het Productschap Tuinbouw (PT). De stijging is zichtbaar bij veel supermarkten. De omzet bij Jumbo stijgt het snelst van 1,1 miljoen euro naar 1,6 miljoen. Deze keten opent de meeste nieuwe winkels. Vooral in het begin van het jaar werd meer omzet gehaald met paprika.

Het PT maakt niet bekend of de stijging het gevolg is van hogere prijzen of volume. Uit het agd. media-supermarktonderzoek volgt niet dat de prijzen hoger zijn dit jaar. Jumbo hanteerde voor rode paprika in die weken tot week 12 een prijs van 95 cent, vorig jaar was de stukprijs nog 99 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.