Home

Nieuws 684 x bekeken

Staay Food Group neemt Hispa Fruit over

Venlo – Staay Food Group neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in Hispa Fruit.

De beide handelsondernemingen in groente en fruit behouden volgens de deal hun eigen identiteit. De Nederlandse mededingingsautoriteit moet de overname goedkeuren. De twee ondernemingen tellen samen 1.500 medewerkers en een omzet van zo’n 475 miljoen euro.

Hispa Fruit is opgericht in 1988 en wordt ook in de nieuwe situatie geleid door oprichter Miguel González Pérez. De onderneming importeert fruit vanuit 45 landen, waaronder Spanje, Israël, Italië. Costa Rica, Brazilië en Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft een belang in een ananasfarm van 2.500 hectare in Costa Rica.

Hispa Fruit beschikt over een verpakkingsstation van 3.000 vierkante meter en heeft in Barendrecht, nabij Rotterdam, een complex van 30.000 vierkante meter kantoren, opslag en rijpingsruimtes voor mango’s.

Door de overname vallen nu tien bedrijven onder Staay Food Group. Nog vorig jaar nam het bedrijf Frupaks over van Vogelaar Vredehof en Frutéra. Staay Food Group heeft zelf net als Hispa Fruit teeltbedrijven, en wel in Nederland, Spanje, Costa Rica, Peru, Argentinië, Israël en Egypte.

Of registreer je om te kunnen reageren.