Home

Nieuws 209 x bekeken

Snijder: discussie megastallen is al gelopen

Den Haag – De discussie over megastallen is al voor een groot deel gelopen. Dat zegt VVD-kamerlid Janneke Snijder op een bijeenkomst van diervoerorganisatie Nevedi, op de dag dat het startschot voor de maatschappelijke discussie over megastallen werd gegeven..

”De Tweede Kamer heeft al moties aangenomen waarin een verbod is ingesteld op de bouw van nieuwe megastallen. Mijn zorg is dat het in het debat niet lukt om een goede beeldvorming te krijgen van wat er werkelijk gebeurt in de veehouderij.”
Oud PvdA-politicus Felix Rottenberg is het faliekant oneens met de visie van Snijder. ”Er is nu een staatssecretaris die iets meer inzicht heeft in de veehouderij dan de gemiddelde Kamerleden. Ik verwacht dat hij de meningen uit het maatschappelijk goed kan afwegen en tot een goede visie kan komen”, aldus Rottenberg. Snijder vreest dat emotie een grote stempel op het debat zal drukken. Ze benadrukt dat de Tweede Kamer uiteindelijk het laatste woord heeft, en dat daar al moties zijn aangenomen over het onderwerp.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.