Home

Nieuws 195 x bekeken

Provincie toch aan de slag met aanleg Oostvaarderswold

Lelystad – De robuuste verbindingszone Oostvaarderswold komt er wellicht toch. Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft de aanleg hiervan opgenomen in het gisteren gepresenteerde coalitie-akkoord.

Het kabinet voelt niets voor dure verbindingszones en heeft een streep door dergelijke projecten gehaald. Flevoland, waar nu VVD, PvdA en Christenunie het bestuur vormen, wil daarom de aanleg van het Oostvaarderswold zelf ter hand nemen en zoekt naar maatschappelijke en particuliere partners voor de financiering.

In het coalitie-akkoord benadrukken de drie partijen dat het Rijk er zelf toe heeft besloten het natuurbeleid naar de provincies te delegeren, waardoor ruimte voor eigen initiatief is ontstaan. ”Wij zijn bereid onze nieuwe verantwoordelijkheid op grond van het kabinetsbeleid te nemen”, stellen zij.

Of registreer je om te kunnen reageren.