Home

Nieuws 237 x bekeken

Politie pakt verdachten brandstichting hooiberg op

Simpelveld - De politie heeft dit weekeinde vier mensen opgepakt die een hooiberg in Baneheide, gemeente Simpelveld, in brand zouden hebben gestoken.

De hooiberg van behoorlijke omvang heeft de hele zaterdag en zondagmiddag gebrand en dat vlak bij een bosgebied, maakten de brandweer bekend.

De brandweer moest de vierhonderd hooibalen uit elkaar trekken om het vuur te kunnen bestrijden. Door de gunstige windrichting sloeg het vuur niet over naar het bos. Zaterdagavond rond negen uur dacht de brandweer het vuur onder controle te hebben.

Zondagmiddag laaide de brand weer op, maar hij kon uiteindelijk worden geblust. De verdachten zijn een 20-jarige man uit Simpelveld, een 19-jarige man uit Beek, een 16-jarige jongen uit Simpelveld en een 18-jarige vrouw uit Munstergeleen.

Of registreer je om te kunnen reageren.