Home

Nieuws 183 x bekeken

PT: 'Alle orders uit Duitsland gecanceld'

Zoetermeer – Duitse grootwinkelbedrijven en groothandels hebben massaal bestellingen afgezegd van Nederlandse vruchtgroenten.

Het gaat om paprika, tomaat, komkommer en sla.

Dat meldt het Productschap Tuinbouw (PT). Volgens de belangenorganisatie zijn de de Duitse grenzen voor deze vier producten momenteel gesloten, vanwege het lopende onderzoek naar de besmetting met de Ehec-bacterie.

Het PT rekent op een ’enorme schadepost’ voor de Nederlandse groentesector. Vergoeding van de schade wordt een van de punten op de onderhandelingsagenda die vanavond op tafel ligt bij het spoedoverleg met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Het Duitse ministerie van landbouw heeft consumenten gewaarschuwd voor het eten van rauwe groenten, totdat de besmettingsbron is achterhaald. ”Bescherming van de consument gaat boven de economische belangen”, verdedigt de Duitse minister van landbouw, Ilse Aigner, de terughoudendheid van Duitsland met betrekking tot de invoer van rauwe groenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.