Home

Nieuws 302 x bekeken

Overgrote deel heeft bedrijfsontwikkelplan ammoniak ingediend

Den Haag - In de eerste fase van het Actieplan Ammoniak Veehouderij heeft ongeveer 84 procent van de veebedrijven een bedrijfsontwikkelplan ingediend.

Dat meldt het ministerie van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. De gegevens zijn gebaseerd op een enquête die in het najaar van 2010 is uitgevoerd onder vijftien gemeenten. Hieruit blijkt dat 26 procent van de varkens- en pluimveebedrijven onder het Actieplan Ammoniak Veehouderij vallen.

"Het overgrote deel van de veehouders heeft gehoor gegeven aan de oproep om een bedrijfsontwikkelingsplan in te dienen. Het opstellen van een plan heeft de bedrijven extra bewust gemaakt na te denken over hun toekomst en de investeringen die de komende tijd van hun gevergd worden", concludeert de werkgroep die zich bezig houdt met het actieplan. Uit de enquête blijkt tevens dat 11 procent van de bedrijven een vergunning moet aanvragen. Dit had 4 procent van de bedrijven eind 2010 inmiddels gedaan. Veehouders hebben tot 1 juli de tijd om een vergunning aan te vragen.

Doel van het Actieplan Ammoniak Veehouderij is een reductie van de ammoniakuitstoot door varkens- en pluimveehouders. Uiterlijk voor 1 januari 2013 moet de daarin gestelde vermindering zijn gerealiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.