Home

Nieuws 311 x bekeken

Oudste grutto van Europa is dood

Krommenie – De oudste Europese grutto is dood gevonden. Het dier was bijna dertig jaar oud.

De dode grutto is gevonden in de Krommenieër Woudpolder tijdens de weidevogelbeschermingswerk. De grutto was voorzien van een ring en met behulp van de ringgegevens werd duidelijk dat de grutto bijna dertig jaar oud is geworden. De maximale leeftijd van de grutto is daarmee vijf jaar naar boven bijgesteld.

Hoe de vogel aan zijn eind is gekomen, viel niet meer te achterhalen.
Dat grutto's en andere steltlopers relatief oud kunnen worden is bekend. Dit is harder nodig dan ooit vanwege de tanende gruttopopulatie. In jaren met extreme droogte zoals nu, komt een deel van de populatie niet aan broeden toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.