Home

Nieuws 177 x bekeken 3 reacties

'Onterecht verdienen aan emissierechten'

Rijswijk - Grote bedrijven verdienen onterecht vele miljoenen aan de handel in CO2-emissierechten. Dat zei Ron Wit van de Stichting Natuur en Milieu zondag in het radioprogramma Vroege Vogels.

Alle grote bedrijven in Europa vallen onder een 'emissieplafond'. Ze krijgen rechten om een bepaalde hoeveelheid CO2 uit te stoten. Als een bedrijf minder CO2 uitstoot, kan het de resterende rechten verkopen aan bedrijven die meer uitstoten en meer rechten nodig hebben. Daarmee verdienen de bedrijven volgens Natuur en Milieu veel geld.

Natuur en Milieu is boos op de overheid omdat bedrijven structureel veel meer rechten zouden krijgen dan ze nodig hebben. Volgens de stichting tast dit de effectiviteit van de Europese emissiehandel aan.

Het emissieplafond moet volgens de stichting omlaag. Als bedrijven minder emissierechten zouden krijgen, zouden ze juist meer gestimuleerd worden om te innoveren en hun uitstoot terug te dringen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Als je onzin bedenkt, kun je onzin terug verwachten.

  • no-profile-image

    Kritische Lezer, in dit land wordt al tientallen jaren louter CDA-onzin geproduceerd! "Kennisecononmie"? Aan mijn diaree reet!

  • no-profile-image

    Ron Wit weet waar hij over praat, die miljoen verdwijnen richting sticht natuur en milieu..........

Of registreer je om te kunnen reageren.