Home

Nieuws 183 x bekeken

Onherroepelijke mestboetes deze maand terugbetaald

Den Haag - Het Centraal Justitieel Incassobureau betaalt voor eind mei de bestuurlijke mestboetes die nog niet onherroepelijk waren terug.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder dit jaar bleek dat er in de wettekst van de mestwet een fout was geslopen, waardoor het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) sinds juli 2009 niet bevoegd bleek voor het opleggen van bepaalde boetes.

In totaal werden 6.000 boetes van 130 relaties, met een totale waarde van 1,3 miljoen euro, ten onrechte opgelegd. Het gaat om bestuurlijke boetes die zijn opgelegd voor de handel en het vervoeren van mest en het opmaken van vervoersdocumenten.

Bestuurlijke boetes van na 1 juli 2009 waartegen geen bezwaar is ingediend zijn onherroepelijk verklaard. Bij mesthandelaren die wel bezwaar hebben ingediend wordt de boete kwijtgescholden.
Tot de wettekst is hersteld worden bij overtredingen dwangsommen opgelegd. Ook worden een aantal zaken strafrechtelijk vervolgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.