Home

Nieuws 450 x bekeken

Omzetgroei veevoerproducenten Nevedi

Den Haag - De veevoerproducenten die zijn aangesloten bij Nevedi hebben in 2010 4,7 miljard euro omzet gemaakt. Dat blijkt uit het maatschappelijk jaarverslag van de organisatie. De omzet is hiermee 4,4 procent gestegen ten opzichte van 2009. Dit komt vooral door de stijgende voerprijzen.

In totaal werd in 2010 13,6 miljoen ton mengvoer geproduceerd door Nevedi-leden. Het gaat om 700.000 ton kalvermelk, 800.000 ton enkelvoudige voeders, 300.000 ton Premix en 2,9 miljoen ton vochtrijke diervoeders. Met de productie van mengvoer wordt een omzet gegenereerd van 3,2 miljard euro. 44 procent van het veevoer is voor varkens, 27 procent voor pluimvee en 25 procent voor rundvee.

Bij de branchevereniging zijn 110 veevoerproducenten aangesloten, die gezamenlijk 95 procent van de diervoerindustrie vertegenwoordigen.

Nevedi richt zicht de komende jaren op verduurzaming van de sector. Zo wil de organisatie de beschikbaarheid van duurzame soja opschalen tot 100 procent van de Nederlandse markt in 2015. Ook wil Nevedi dat in 2015 het totale gebruik van palproducten in de veevoerindustrie duurzaam is. De mogelijkheid voor het gebruik van bijproducten uit de levensmiddelen- en biobrandstoffenindustrie wil Nevedi behouden en mogelijk uitbreiden.

Nevedi wil op het gebied van energie een intentieverklaring afsluiten met de overheid over een meerjarenafspraak energiebesparing. Bij de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen wil Nevedi vooral bijdragen via kennisontwikkeling. Via het voerspoor wil de veevoerbranche wel de uitstoot van fosfaat verminderen met 20 miljoen kilo in 2013. De ambities op het gebied van gezondheid en veiligheid liggen bij Nevedi in het uitfaseren van gemedicineerd diervoer en het Europees uitwisselbaar maken van kwaliteitssystemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.