Home

Nieuws 329 x bekeken

Nieuwe website over innovatieve teeltsystemen

Lisse – Op de nieuwe website www.teeltdegronduit.nl is informatie te vinden over onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve teeltsystemen in de gewasgroepen aardbei, appel, blauwe bes, bladgewassen, bloembollen, bloemkool, boomteelt, prei, zomerbloemen en vaste planten.

De site is opgericht door het programma Teelt de grond uit, dat rendabele teeltsystemen voor de vollegrondstuinbouw. Deze teeltsystemen voldoen aan de Europese regelgeving voor de waterkwaliteit. Uitgangspunt is dat de systemen naast een sterke emissiebeperking ook voordelen voor ondernemers opleveren – zoals een grotere arbeidsefficiëntie, betere kwaliteit of nieuwe marktkansen – en gewaardeerd worden door de maatschappij.

Onderzoekers van Wageningen UR (PPO en LEI) en Proeftuin Zwaagdijk werken in het programma nauw samen met telers, brancheorganisaties en adviseurs uit de sectoren. Het onderzoek wordt gefinancierd door een groot aantal partijen, waaronder het landbouwministerie en het Productschap Tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.