Home

Nieuws 258 x bekeken

Nieuwe lelie maakt opwachting

Lisse – Leliekweker J. Berbee heeft in de CNB-keuringszaal een nieuwe witte LA Hybride Lilium ‘Tibo’ op de keuringstafel gezet. Een mooie, niet te grove bloem, fris gewas en lang houdbaar op de vaas.

De cultivar is wel in de handel, maar erg veel areaal is er nog niet voor handen. Daar wordt dus aan gewerkt. Ted Kortekaas (CNB) kan geïnteresseerden meer over dit product vertellen.

In de zaal staat ook de heel lichtblauwe bijzondere Hyacinthus tabrizzianus die Cees Breed inbracht. Dit gewas stamt uit Iran, is in 1562 geïntroduceerd en kan op wel 2.000 meter hoogte groeien en bloeien. Onder andere in de Hortus Bulborum in Limmen is de soort in het bloeiseizoen te bewonderen.
L. van Delft toont deze week de vrolijke bloei van een oranje Cyrtanthus, ook wel bekend als ‘Vuurlelie’ of onder de vroegere naam ‘Valotta’. De naam Vuurlelie is overigens ontstaan doordat na branden op de akkers in Zuid Afrika bepaalde soorten van Cyrtanthus de eerste zijn die daar gaan bloeien.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.