Home

Nieuws 232 x bekeken

Nieuwe directeur Frugi Venta wil waardering voor handel

Den Haag - De rol van de handel in groente en fruit wordt onderschat. Dat zegt Gert Mulder, de nieuwe directeur van Frugi Venta, handelskoepel voor groente en fruit.

Gert Mulder wordt per 1 augustus directeur van handelskoepel Frugi Venta. Hij volgt daarmee Willem Baljeu op, die per 1 september de organisatie verlaat.

Voorzitter Cees den Hollander stelt dat Mulder de positie van handel in de keten wil verbeteren. “De activiteiten van onze leden zijn onmisbaar in een succesvolle tuinbouwketen van zaadhuis tot consument. De handel wil graag de verbinding zijn tussen nationale en internationale producenten en de detailhandel, die vervolgens de consument op een verantwoorde manier voorziet van lekker, vers en gezond AGF.”

Mulder startte zijn loopbaan als onderzoeker bij de Universiteit van Groningen. Hij was eerder werkzaam bij de Plantenziektenkundige Dienst en NAK. Bij die laatste organisatie was hij directeur. Als directeur bij de Waterdrinker Group, handelsbedrijf in bloemen, werkte hij aan conceptontwikkeling en marketing.

De afgelopen maanden is door een selectiecommissie bestaande uit vice-voorzitter Ron de Greeff, bestuursleden Shawn Harris, Rian Verwoert en Cees den Hollander intensief gezocht naar een geschikte opvolger voor Baljeu. De rol van V erwoert is opmerkelijk, omdat hij eind vorig jaar vertrok bij Fruitmasters en als bestuurslid bij Frugi Venta.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.