Home

Nieuws 223 x bekeken

Nestlé en General Mills breiden productie ontbijtgranen Azië uit

Kuala Lumpur - Cereal Partners Worldwide (CPW) investeert 35 miljoen Zwitserse francs (27,4 miljoen euro) in een fabriek voor de productie van ontbijtgranen in Maleisië.

CPW is een joint-venture van het Zwitserse Nestlé en het Amerikaanse General Mills. De productie vangt naar verwachting in 2012 aan. Volgens Nestlé-directeur voor Azië Frits van Dijk is voor een locatie in Maleisië gekozen vanwege de beschikbaarheid van lokale ingrediënten. De productie in de plaats Negeri Sembilan is ook bedoeld voor Thailand, Singapore en Indonesië.

Volgens Van Dijk leidt de investering tot honderden nieuwe banen. CPW heeft reeds fabrieken in het Filipijnse Lipa en in het Chinese Tianjin. De Maleisische fabriek is 6,5 vierkante kilometer groot en komt naast een bestaande Nestlé fabriek voor onder andere Kit Kat chocolade.

Of registreer je om te kunnen reageren.