Home

Nieuws 161 x bekeken

Nederlandse groentensector in overleg over Ehec-crisis

Zoetermeer – Partijen in de Nederlandse groentensector zijn donderdagmiddag in overleg gegaan over een Nederlandse strategie in de E.coli-crisis in Duitsland (Ehec).

”We willen kijken wat de goede actie is voor de sector om aan te tonen hoe hygiënisch we in Nederland werken in de glasgroenteteelt en welke garanties daaraan kleven”, zegt een PT-woordvoerder.

De herkomst van de besmetting met Ehec lijkt te liggen in Spanje, al is daarover nog geen zekerheid. De onrust onder consumenten lijkt aanzienlijk. Duitse supermarkten vragen E.coli-vrij garanties van Nederlandse leveranciers, maar het Productschap Tuinbouw adviseert bedrijven hier niet op in te gaan. ”Je kunt geen garantie afgeven omdat je nooit een hele partij kunt controleren. Ook zit er een aansprakelijkheidsaspect aan. Als je meer garanties afgeeft – en er gaat toch iets mis – dan neemt je aansprakelijkheid toe.”

Of registreer je om te kunnen reageren.